Professoren op het Podium

Wetenschappers zijn als dansers. Ze dansen met hun materiaal, als een pas de deux met een open einde. Daarom heet het ook ‘onderzoek’, wat ze doen, omdat ze niet van tevoren weten wat de uitkomst zal zijn.

Drie topwetenschappers uit drie verschillende vakgebieden ontmoeten elkaar op het toneel. In de avontuurlijke combinatie van een talkshow, mini-colleges, filmfragmenten en muziek vertellen en tonen ze hun onderzoeksavonturen.
Vervolgens gaan ze met elkaar in gesprek over de zintuiglijkheid van wetenschap, over ‘welkome fouten’ en ‘onbedoelde ontdekkingen’, over toekomstscenario’s en morele dilemma’s.

Per schouwburg werd een unieke combinatie van wetenschappers uitgenodigd om deel te nemen.
Gastheer en gespreksleider: Jan van den Berg.

Speelperiode oktober 2014 t/m juni 2018

“Prima formule, boeiende onderwerpen. … Leuke, afwisselende avond … Boeiende sterk uiteenlopende thema’s knap met elkaar verbonden door Jan van den Berg”  [Publieksreacties]

Foto van een editie van Jonge Professoren op het Podium (22 juni 2016 in het Parktheater Eindhoven) met vlnr  Stein van Eden (DIFFER – fusie-energie), Jan van den Berg, Clara Stegehuis (TU/e – wiskunde) en Tjidde Tempels (Wageningen UR – politicoloog/filosoof). © foto: FiliasNL